Tvorba jídelníčku a pitelníčku na táboře

13. února 2008 v 1:33 | Peggy |  Užitečné vědomosti
Přidávám zase svoje poznámky přímo "z akce", tedy z přednášky. Hlody v závorkách jsou jen pro upřesnění :-).
· Jídla jednoduchá (jak jinak, není mezi námi moc kuchařů…)
· Střídat maso nemasem → pestrá skladba potravin
· Bílkoviny, minerály, vitamíny (to by mělo obsahovat jídlo)
· Denně ovoce a zeleninu
· Dost tekutin po celý den (2l min)
· Při nákupu potravin dbát na nezávadnost (nekupovat zelené maso)
· Potraviny důkladně povařit (dětem nedáváme krvavý tatarák)
· Jídlo sníst ihned po uvaření (zbytky dojídáme my na vlastní nebezpečí)
· Vhodné uchovávání uvařeného (nenecháme uvařený guláš opalovat se na slunci)
· Bránit styku uvařených a syrových jídel (ochrana, ochrana, ochrana :-))
· Hygiena rukou (nejsme přeci prasátka…)
· Udržovat v čistotě kuchyňské náčiní
· Správně skladovat potraviny
· Při vaření používat pouze pitnou vodu (nedělat kafe z vody v řece Černá…)
· Používat zdraví rozum (ten se občas hodí)
· !ZAKÁZANÉ POTRAVINY! (viz. Výtah z vyhlášky)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama